klik hier klik hier

Columns over tuinieren in de keuken en koken in de tuin

Smakelijk ‘tuin op tafel’ De huidige moderne thuiskok is gebaat bij het bereiden van snelle en lekkere maaltijden ... .

Vleugje tuin in de thee Thee is wellicht een van de meest gedronken dranken ter wereld. Zwarte, groene en witte ... .

Voor de zwijnen Soms bekomt een maaltijd je slecht, je bent uit eten geweest en loopt verder de hele avond met ... .

Oost-Indische kappertjes Dat bloemen eetbaar zijn wordt door velen beweerd, maar slechts door weinigen geloofd ... .

Kweepeer, een gouden vrucht Tegenwoordig is de kweepeer in ons land een tamelijk onbekende boom. Als men de goudgele vrucht al kent ... .

Pesto kan je van alles maken Jaren geleden had ik een geliefde die erg lekker kon koken en dol was op Italiaanse gerechten ... .

De kool is meer waard dan het sop Ik had net bedacht dat ik het deze keer over 'kool' wilde hebben toen ik mijn buurvrouw sprak ... .

Vruchten, zoet of wrang Dagelijks rijdt de "SRV" man ons dorp binnen. Maar wel in de vorm van verschillende bestelauto's die luid toeterend ... .

Kip met kumquat, vijgen met ham De vorige keer onthield ik u de recepten van gerechten met bijzondere vruchten, wegens ruimte gebrek ... .

Vlees noch visch, dus vegetarisch Pinquicula had ik bijna geheten, vleesetend plantje. Als kind dacht ik wel eens dat die naam beter bij me ... .

De keuken gekruid Al is uw tuin of balkon nog zo klein, voor een bosje peterselie of bieslook is altijd wel een gaatje of een pot te vinden ... . .

En we aten tomaten "Wat groeit er zoal in je moestuin?" werd mij laatst gevraagd. "Tomaten" riep ik impulsief ... .

Moerbeien, je moet er wat voor over hebben Als je iemand eens de stuipen op het lijf wilt jagen moet je met blote armen en benen moerbeien ... .

Kaasje met bloemen Toen ik nog tuinen ontwierp, alweer drie jaar geleden, had ik geen tijd om op een door de weekse ochtend uitgebreid te koken ... .

Knoflook of penicilline Van mijn grootmoeder heb ik de voorliefde voor knoflook in elk geval niet geërfd ... .

Guaca haba Zojuist heb ik mijn laatste tuinbonen geoogst, grote vergeelde planten waren het inmiddels geworden waar zelfs de zwarte bladluis niks meer... .

Haar in de soep Spanjaarden houden van flaneren. Het maakt niet uit of het nu na een dag hard werken op het land is ... .

Een netelige situatie Vanmorgen werd ik gebeld, of ik vanavond voor negen mensen wil koken. Daar gaat mijn geplande tuindag ... .

Zuring in de soep De vorige keer heb ik u het recept van een zuring-roomsoep beloofd, maar nu vraag ik me af of er aan zuring nog wel zo makkelijk ... .

Gelukkig, we hebben ze weer gehaald, de nieuwe aardappels De eerste lichting vers en schoongewassen 'Solanum tuberosum' ligt weer... .

Oranje boven Even genoeg van de Oranjes gehad de laatste weken? Of het nou Margarita, tante Beatrix of de jarige oma Juliana zijn, de ... .

Ode aan Ode Gisteren aten we sinds weken weer eens buiten de deur. Ik kan me daar altijd op verheugen, maar vaak blijkt dat er meer voorpret is ... .

Tuinontwerpen is als koken Sinds anderhalf jaar ben ik niet meer een aktief tuinontwerper, behalve dat ik me bezighoud met de aanleg ... .

In de kiem gesmoord Wat is er mooier dan de eerste column van dit nieuwe jaar te beginnen met de kiemkracht van nieuw leven ... .

Lekkere bloemen Mijn werkplan voor de volgende dag stond vast, ik was van plan een heleboel in de tuin te gan doen ... .

De wondere wereld van de magimix Het is heerlijk om op zo'n knisperende wintermiddag te snoeien in de tuin ... .

De rijke tak van de Crocus Na regen komt zonneschijn, na winter de lente, na het sneeuwklokje de crocus ... .

Van knollen en citroenen In de winter eten we geen tomaten, komkommers, bladsla, paprika's, maar wortels en knollen tot ze ... .

 

Marjet Maks