Marjet Maks aan het werk

Indien u een online tuinadvies wenst schrijf mij een email met uw vraag.

e-mail

NVTL   Neerlands tuin   Makeblijde
    Korfhoeve    

Dankzij mijn moeder ben ik sinds mijn vijftiende levensjaar in de ban van de tuin! Samen leerden we de moeilijke latijnse plantennamen, zoals Astrantia major, Thalictrum dipterocarpum en Alchemilla mollis. Voor mij was het een sport om ze sneller op te noemen, dan zij ze kon bedenken.

Op de tuinbouwschool voor meisjes 'Huis te Lande', werd mijn liefde voor het tuinbouw vak aangescherpt. Met stages in de Engelse National Trust tuin Knightshayes Court en het tuinarchitectenbureau Mien Ruys te Amsterdam. Als dorpsgenoot was ik al bekend met de tuinen van Mien Ruys, waar ik met haar neef en nicht veel speelde. Zij werd mijn grote voorbeeld.

Na 'Huis te Lande' ging ik door naar de Hogere tuinbouwschool Melle te Gent. Waar ik vooral op het gebied van het ontwerpen van tuinen gevormd werd, mede namens een stageperiode op een tuinarchitectenbureau in Duitsland.

Inmiddels was het 1984 en ik begon mijn eigen ontwerpbureau in Utrecht, met de leus
"Uw tuin, zit u ermee of zit u er graag?" Ik ging ik drie dagen langs de deuren in Bilthoven, Amersfoort en Zeist. In 1986 ontstond samen met Tanneke Gathier: Maks en Gathier tuinontwerpers. In 1990 werd ons bedrijf uitgebreid met Yvonne Rooney (nu is zij therapeut, klik hier om haar praktijk te bezoeken). En onder de naam Tuinatelier hadden we tot 1998 in Utrecht ons ontwerpbureau en tuinwinkel met exclusieve tuinmeubelen, potten en tuinkunst. Sinds 2000 woon ik in Zuid - Spanje, waar ik mijn eigen tuin realiseer. Het tuinieren inspireert me tot het schrijven van columns over tuinieren en tegenwoordig ook koken, die op deze website te lezen zijn.

naar: startpagina

Laatste bijstelling: maandag 15 december 2008
Gebouwd: september 1998